Rimpels worden vaak veroorzaakt doordat er teveel kracht door bepaalde spieren in het gelaat wordt gegeven waardoor er een rimpel getrokken wordt.

Botox is gemaakt van botuline toxine een stof die ervoor zorgt dat de spiertjes plaatselijk minder goed werken. Hierdoor kan ervoor gezorgd worden dat de spieren weer rust krijgen en de rimpels wegtrekken.

Botox heeft maar een tijdelijk werking van ongeveer 3 maanden. Hierna moet weer opnieuw behandeld worden om hetzelfde resultaat te krijgen. Echter door het gebruik van Botox wordt het verouderingsproces stopgezet. Hoe eerder men dus begint met het frequent behandelen met Botox des te langer zal de huid jonger blijven ogen en de leeftijd in het gelaat als het ware bijna stilstaan.

Bij het behandelen van medische kwalen met botox als migraine wordt de spanning verzacht die de spanning veroorzaken en hiermee de hoofdpijn verminderd.

Bij behandeling van overmatig zweten worden de zweetkliertjes plat gelegd die zorgen voor het teveel zweten. Hiermee kan het volledig transpireren onder de oksels gestopt worden.

De concurrentie op de markt voor Botox is steeds groter. Vaak is er wel ergens een Botox aanbieding te vinden wat een behoorlijk duit kan schelen.